68: KİTAP YORUMU : Hades'in Evi - Olimpos Kahramanları 4

Kitap Yorumları, Rick Riordan, Hades'in Evi, Olimpos Kahramanları, Belgin Selen Haktanır Us, Doğan Egmont Yayıncılık,
Resimdeki arkadaşın adı "Çiko" Kardeşimin abisine ördüğü bir dost. Burdan kendisine bir kez daha teşekkür ederim :D Bu güzelliğe ve nicesine İnstagram üzerinden Dinazor Evi profilinden ulaşabilirsiniz. 
Yazar: Rick Riordan
Baskı Tarihi: Ekim 2013
Sayfa Sayısı: 576
ISBN: 978-605-09-1716-1
Orijinal Adı: The House Of Hades
Çeviri: Belgin Selen Haktanır
Yayınevi: Doğan Egmont
Kitabın Türü: Fantastik

KİTAP HAKKINDA


2. Argo tayfası en önemli kararların verildiği kavşaklardan birinde. Önlerinde iki seçenek var: Ya Athena Parthenos heykelini alıp eve dönecek ve iki kampın savaşını engellemeye çalışacaklar, ya da Tartarusta tutsak kalan Percy ve Annabethi kurtarmak ve Ölümün Kapılarını kapamak için Hadesin Evine gidecekler. Hangi yolu seçerlerse seçsinler, acele etmeleri gerek.

Kana susamış Gaia, güç kazanacağı tarihi 1 Ağustos olarak belirlemiş durumda. Percy ve Annabeth ise perişan halde. Her köşesinde bir tehlikeyle yüzleştikleri, karanlık ve zehir dolu Tartarusta hayatta kalmayı nasıl başaracaklar? Aç, susuz ve acı içindeler. Ölümün Kapılarını bulmalarının imkânı yok. Bulsalar bile Gaianın en güçlü yaratıkları, kapıların önünde nöbet tutuyor.

Kehanetin yedi melezinin tek bir seçeneği var: imkânsızı başarmak! Tüm sevdikleri için bu riski göze almak zorundalar.

Ancak aşk, bazen en riskli seçenek...

Rick Riordan, çok satan Olimpos Kahramanları serisinin sondan bir önceki kitabı Hadesin Evinde bir kez daha tüyler ürpertici ve soluksuz bir macera sunuyor. Melezlerin her birinin kendini bulduğu bu kitapta onlara bir kez daha bağlanacak, mücadelelerine ortak olacaksınız

KİTAP YORUMU


Cahil Okur’dan herkese selamlar… Bugün, uzun bir aradan sonra, karşınıza Rick Riordan’ın Olimpos Kahramanları serisinin Hades’in Evi kitabıyla karşınızdayım.Yazmayı bekleyen o kadar fazla kitap yorumu var ki anlatamam. Aslında halen devam eden çekilişin bile son bulması lazımdı. Gecikmeler için hepinizden özür diliyorum. Lafı uzatmadan hemen yoruma geçiyorum.

İçerik Yorumu

Rick Riordan’ın daha önceki kitaplarında da bahsettiğim gibi, kendisinin adını hep duyduğum lakin geç tanıştığım bir yazar. Olimpos Kahramanları serisi ile tanışıklığımız başladı ve serüvenin yavaş yavaş da sonuna geliyoruz.

Romalı ve Yunan kahramanlarımız artık yavaş yavaş yolun sonuna geliyor. Başlarına gelmeyen kalmadı ne yazık ki… Peki bunlar olurken benim dikkatimi çekenler nelerdi? Neleri beğendim, neleri beğenmedim?

Öncelikle şunu belirtmem lazım ki kitaptaki iki önemli karakterden birinin diğerine aşık oluşu beni şaşırttı ve üzdü açıkçası. Yanlış anlaşılmaması için açıklayayım ki; ben homofobik falan değilim. Lakin 18- yaş grubuna hitap eden bir kitapta böylesi bir konunun işlenmesi… Ne bileyim biraz rahatsız edici geldi. Lakin yine de bu kitabı yereceğim anlamına gelmiyor elbette.

Bu arada bu tip karmaşanın yanı sıra gerçek aşkın tezahürü durumlarla da sıkça karşılaşıyoruz kitapta. Belki çocukça, belki saçma lakin en duru halini görmek mümkün aşkın. Hangi kitapta okumuştum hatırlamasam da şöyle diyordu yazar; “Aşkın en büyük kanıtı; O’nun için O’ndan vazgeçmektir.” Bu olayı net bir şekilde sayfaları çevirirken göreceksiniz.

Hoşuma giden bir diğer nokta ise; karakterlerden Frank Zang’in kendisini bulma durumudur. O sayfaları da ciddiyetle okuyun bence. Gerçekten de hiçbir şey tesadüf değildir, içinizde var olanlar dışarıya çıkmak için sadece uygun bir zaman arar.

İşte böylesi bir kitaptı Hades’in Evi… Olayların ilerleyişi hakkında yorum yapıp spoiler vermek istemediğimi artık biliyorsunuz diye düşünüyorum. Ben sevdim Hades’in Evi’ni umarım sizde beğenirsiniz.

İçerik Puanım 5 üzerinden 4,7

Yazım Dili Yorumu

Rick Riordan’ın yazımını beğeniyorum. Duru ve net. Bence bu yorum yeterli yazım dili için.

Yazım Dili Puanım: 5 üzerinden 4,8

Yapısal Yorum

Dogan Egmont’un kalitesi hakkında hepimiz fikir sahibiyiz. Birkaç sayfada yazım hataları olsa da haklarını yemeyelim güzel bir iş çıkartmışlar.

Yapısal Durum Puanım 5 üzerinden 4,7

SEÇTİĞİM SÖZLER


Yunanlar trajediyi icat etmişlerdi. En yüce kahramanların mutlu sonlarla karşılaşmadığını biliyorlardı.

Hades'in Evi, Rick Riordan (Sayfa 38)

Korkmak doğaldır. Tüm büyük savaşçılar korkar. Sadece aptallar ve hayal dünyasında olanlar korkmaz. (Sayfa 152)

Ölüler ne göreceklerine inanırlarsa, onu görürler. Yaşayanlar da öyle. İşin sırrı budur. (Sayfa 190)

Jason her zaman ekibindeki kişilerle iyi bir ilişki kurmaya çalışırdı. Biri bir savaşta sırtını kollayacaksa, ortak noktaları bulup birbirine güvenmenin iyi bir şey olduğunu zor yoldan öğrenmişti. (Sayfa 270)

Savaş kendi vaktini belirler. (Sayfa 389)

Soyunu kontrol edemesen de mirasını seçebilirsin. (Sayfa 431)

Sıradan bir ölümlü olmak güzel olmalıydı. (Sayfa 482)

Evrenin esas olarak bir makine gibi olduğunu düşünüyorum. Kimin tasarladığını bilmiyorum: Kaderler mi, tanrılar mı ya da büyük T ile yazılan Tanrı mı, hiçbir fikrim yok. ama evren çoğu zaman olması gerektiği gibi işliyor. Tabii ufak tefek parçalar kırılıyor ve bir şeyler bozuluyor ama genellikle... Olaylar belirli bir nedenle meydana geliyor.  (Sayfa 527)



Hiç yorum yok

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.