1 Kitap Alış-verişi: Çömez ile İzmir'de 1 gün

Kitap alış-verişi, kitap, Stephen King, Çömez, İzmir, Sevgi Yolu, Kenar Kitapevi, Doğan Kitapevi, Ege Kitap ve Plakevi
Cahil Okur’dan herkese selamlar…

Bu gün karşınıza ilk alışveriş yazım ile geliyorum. Lakin benimki biraz daha garip olacak ve sizlere arkadaşımla yaptığımız ve onun için yaptığımız bir alışverişten bahsedeceğim.

Takip edenler bilir, bendeniz Tolkien hayranı bir okurum. Kendisinin kaleminin dediği her satır benim için önemlidir. Sevgili arkadaşım olan “Çömez” için de Stephen King’de öylesi önemli bir isim. Durum böyle olunca da King’in kitaplarından bir koleksiyon yapıyor kendisi. Geçtiğimiz hafta iş için İzmir’e giderken o da benimle geldi ve İzmir’de yaptığımız alışverişten bahsedeceğim şimdi sizlere.

Sanırım olayı biraz detaylandırıp anlatacağım sıkılırsanız şimdiden özür dilerim. Sonu güzel bitmiş olsa da daha Soma’dan çıkarken terslikler bizi buldu. Sabah 05:45’te olan trenimizin 06:30’a alındığını öğrendik ki, bu uykudan gereksiz feragat ettiğimize delaletti. Bununla birlikte Alsancak Gar’a bilet istememize rağmen Çiğli’ye bilet kesilmesi var ki ayrıca bir sıkıntı. (Gerçekten canım fena halde sıkıldı bu duruma.)

Zorda olsa İzmir’e varınca ilk iş olarak kendi işimle ilgili olan durumu hallettik. Saat 11:00 civarı ise Kemaraltı’ndan çıkarak başladık alışverişimize. İzmirli arkadaşlar bilir Hilton Oteli’nin arka kısmında “Sevgi Yolu” adında bir yer var. Sıra sıra kitapçıların olduğu bir mekan. Baraka tipi satış yerleri… Önceleri daha fazla roman bulmak mümkünken bu günlerde kaynak kitaplara yönelmiş esnafın çoğu.

Yanılmıyorsam Türkiye’de King’in 72 eseri yayınlanmıştı. Bunların hepsini Çömez’den duyuyorum tabi. Kendisinde ise 20 küsur kitabı var. Kalan eserleri ise Sevgi Yolu’nda başladık aramaya. İlk dükkanda bulduğumuz eser “Gece yarısını 2 geçe” kitabıydı. Aradığımız kitaplardan biri olsa da kitabın son iki sayfasının eksik olması canımızı sıktı. Kitabın yeni basımı olmaması ise ayrıca bir sıkıntıydı bizim için. “Şimdilik dursun” diyerek devam ettik kitapları aramaya.

Sevgi Yolu’nda yaklaşık 1 saat kadar dükkanları gezdik ve aradığımız kitapların 8’ini bulduk. Bir de çizgi roman bulduk. (Yorumu ilerleyen günlerde blogda olacak.) Bu noktada şunu belirtmem lazım, eğer yolunuz düşerse oralara esnafla pazarlık etmekten çekinmeyin gerçekten işe yarıyor. Aldığımız sekiz kitabın ardından ilk dükkana dönerek “Gece yarısını 2 geçe” kitabını da aldık King’in. Çömez pek istemese de benim ısrarlarıma dayanamadığı için aldı kitabı onu da belirteyim.

Bu alışveriş ardından ise günün en sıkıntılı süreci başladı bizim için. Uzun’un daha önceden belirlediği 3 kitapevi vardı bizim için. Google Maps üzerinde yerlerini işaretlediği ve bizim GPS üzerinden aradığımız bu yerleri bulmak bizim için gerçekten zor oldu.

İlk gideceğimiz yer olarak Kenar Kitapevi’ni seçtik. En yakını buydu. Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde Peximet isimli bir kafenin hemen yanı başında olmalıydı GPS’e göre lakin yarım saat aynı noktada gezmemize rağmen, Kenar Kitap evini bir türlü bulamadık. Artık ayaklarımıza karasular inmişti ki vazgeçip ikinci adresimiz olan Doğan Kitapevine doğru harekete geçtik.

Biz Doğan Kitapevini ararken Kenar Kitapevini bulmak nasip oldu. Gerçekten etkilendiğim bir dükkan oldu. İçersinin havası, kitaplar… Tekrar ziyaret etmek istediğim bir mekan olarak aklımın kenarına kazıdım. Kenar Kitapevinden de 4 kitap aldık. Pazarlık burada da işe yaradı. Toplamda 75 lira istenilen kitapları 50 liraya aldık ki içlerinde baskısı olmayan eserlerde vardı. Bu arada Google Maps yardımıyla Kenar Kitapevine gidecekseniz şimdiden söyleyeyim Google Maps üzerindeki bilgi yanlış. Sanırım işletmecinin ilgisizliği ile alakalı bir durum.

Oradan çıkınca Doğan Kitapevini bulmak zor olmadı çünkü aynı sokak üzerindeler. Orada da yaptığımız küçük bir gezinti sonrası toplamda 5 adet Stephen King kitabı bulduk. Bize yardımcı olan arkadaş “Tüm kitaplar etiketin yarısı” dese de kasada ki dükkan sahibi abi durumu biraz değiştirdi ve bizim hesaplarımıza göre 45-50 lira tutacak kitaplara 85 lira istedi. Bu durumda Çömez 5 kitabın 2’sini geri bıraktı ve 3 kitapta oradan aldık 45 liraya.

Son olarak uğradığımız Ege Kitap ve Plak evinde ise istediğimiz eserleri bulamadık. Neticede güzel bir İzmir gezintisi sonrasında Çömez’in koleksiyonunun büyük bir bölümünü toplamış olduk. Kendi adıma yaptığım bir alışveriş olmasa da benim için güzel bir kitap alışverişi oldu.


Şule ablama söz verdiğim ilk alışveriş yazımı da böylece yazmış oldum. Umarım beğenirsiniz. Koleksiyon dahilindeki kitapların fotoğrafları ise aşağıda… Bir gün koleksiyon tamamlanabilirse belki yeniden Çömez’in kitaplığına da konuk olabiliriz.  

Kitap alış-verişi, kitap, Stephen King, Çömez, İzmir, Sevgi Yolu, Kenar Kitapevi, Doğan Kitapevi, Ege Kitap ve Plakevi

Kitap alış-verişi, kitap, Stephen King, Çömez, İzmir, Sevgi Yolu, Kenar Kitapevi, Doğan Kitapevi, Ege Kitap ve Plakevi

Kitap alış-verişi, kitap, Stephen King, Çömez, İzmir, Sevgi Yolu, Kenar Kitapevi, Doğan Kitapevi, Ege Kitap ve Plakevi

Kitap alış-verişi, kitap, Stephen King, Çömez, İzmir, Sevgi Yolu, Kenar Kitapevi, Doğan Kitapevi, Ege Kitap ve Plakevi

Kitap alış-verişi, kitap, Stephen King, Çömez, İzmir, Sevgi Yolu, Kenar Kitapevi, Doğan Kitapevi, Ege Kitap ve Plakevi

7 yorum:

  1. Ben de Ankara fuarından 8 kitap aldım dün :)

    YanıtlaSil
  2. Ben İzmir'de yaşıyorum ve her hafta giderim Sevgi Yolu'na. Bahsettiğin şeyden ben de üzüntü duyuyorum. Ayrıca bir de dükkanların önünde durup pazarcı gibi müşteri çağırma olayı da söz konusu kitap bana çok garip geliyor ve hiç hoşlanmıyorum. Havalar kötü oluna birçok kitabın üzerini naylonlarla kapatıyorlar bir de. O yüzden hava iyiyken dolaşmayı daha çok seviyorum. Umarım siz gezerken de hava iyiydi? Keyifli bir gezi olmuş, kitap fuarına da bekleriz Nisan'da :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava biraz soğuk olsa da iyiydi. Esnaf noktasında sana katılıyorum iş biraz işportacılığa dönmüş gibi. Eski halini az çok hatırlarım daha iyiydi.

      Sil
  3. Teşekkürler. Sen kitap aldıkça bloga yazmaya devam et :-)

    Şimdiye kadar hiç Stephen King okumadım. Tabii kitaplarından sinemaya uyarlanmış filmlerini izledim ama okumak farklıdır. Yazar sanırım gerilim türünde yazıyor. Bu yüzden içimden hiç okumak gelmiyor. Belki bir gün yollarımız kesişir. Bu kadar ünlü bir yazarın bazı kitaplarının yeni basımının olmaması da ilginç.

    Arkadaşının kitaplığını çok beğendim. Bir yazarın bütün kitaplarını toplama ve okuma fikrini çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım abla :D Umarım olmuştur.

      Bir yazarın bütün kitaplarını toplama fikri gerçekten çok güzel. Bölesi bir koleksiyona sahip olmak oldukça keyifli olmalı

      Sil
  4. İnstagram ucuz takipçi! Ucuz takipçi sitesi ile sende fenomen olmak istersen tıkla:
    1- ucuz takipçi

    2- https://takipcidukkani.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.