4 FİLM YORUMU : Pek Yakında

Vizyon tarihi 2 Ekim 2014 (2s 19dk)
Yönetmen Cem Yılmaz
Oyuncular: Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ozan Güven, Özkan Uğur, Tülin Özen, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt, Hare Sürel, Ata Berk Mutlu, Zerrin Tekindor, Can Yılmaz, Ayşien Gruda, Tuğrul Tülek, Emin Gürsoy, Bahtiyar Engin, Metin Coşkun, Muhittin Korkmaz, Ülkü Duru, Tansu Biçer
Tür Komedi
Ülke Türkiye

SENARYO

Senarist: Cem Yılmaz

MÜZİKLER


Müzisyen: Mazhar Alanson
Müzisyen: Jingle House


FİLMİN KONUSU


Hayatını korsan DVD'cilik ve beraberindeki birtakım kanunsuz işlerle kazanan Zafer, bir gün karısından büyük bir posta yer ve anlar ki bu işleri bırakmazsa evliliği bitecekir. Kanunsuz işlere zinhar tövbe eden Zafer, ailesini geri kazanmak için figüranlık yaptığı eski 'oyunculuk' günlerine geri döner. Amacı o günlerden gelen sinemacı dostlarıyla yeniden bir ekip oluşturmak ve 1970’lerden beri çekilememiş fantastik bir proje olan “Şahikalar-Kötülüğün Sonu” adlı filmi çekmektir. Fakat kurduğun ekibin yetenekleri de bir notkada gelir takılır. Şimdi hepsini eğlenceli, komik ve bir o kadar da duygusal bir macera bekler.

FİLM YORUMU


Cahil Okur’dan herkese merhabalar.

Uzun zamandır film konusuna pek zaman ayıramıyordum. Bu nedenle bu gün evde kalınca biraz film izleyim dedim ve Cem Yılmaz’ın izlemediğim filmlerinden olan “Pek Yakında” yı izledim.

Öncelikle güzel konulardan bahsedeyim. “Pek Yakında” yı filn içinde film olarak nitelendirmek mümkün. Ekip film çekmeye çalışıyor ve bu çerçevede Arzu ve Zafer arasındaki aşkı gözler önüne sürüyor.

Bu film içinde film olayı yanında film sektöründe yaşanan ve aslında görmezden gelinen bazı kötü durumlara da parmak basılıyor. Özellikle “Eşkıya” filmi ile ilgili sahnede yapılan gönderme çok hoşuma gitti.



Şahikalar ekibine gerçekten bayıldığımı söylemem lazım. Keşke gerçekten bu film çekilseydi de bizimde gerçek bir kahramanlar ekibimiz olaydı şöyle yerli, bizden birileri: ) Tamam biraz fazla abartmış olabilirim. Özür dilerim.



Filme dönecek olursak her zamanki “Cem Yılmaz Kadrosu” Kadro anlamında eleştiri getirilebilecek bir şey yok. Sadece Zeki karakterindeki Çağlar Çorumlu’nun ekibe iyi bir ek olduğunu söyleyebilirim. Gerçekten oyunculuğunu beğendiğim bir isim ve “Pek Yakında” filminde de güzel bir performans sergilemiş.
Özkan Uğur hakkında da bir parantez açmak istiyorum. Ejder karakteri tamda olmak istediğim kişi diyebilirim. O kadar çok hatıra ile birlikte yaşamak muhteşem olurdu sanırım.


Film hakkındaki tek eleştirim ise aslında kapitalist öğelerle alakalı. Yoğun bir Pepsi Cola Company reklamına maruz kalıyorsunuz. Her fırsatta Cem Yılmaz’ın elinde ürünleri görmeniz mümkün. Bu anlamda zaman zaman rahatsız etse de eğer görmemezlikten gelirseniz film güzel. 

14 yorum:

  1. Cem Yılmaz'ın hem bu filmini, hem de cüceli filmini sevemedim ben. Farklı bir tarz mı denemeye çalışıyor, özensiz mi yapıyor bilemiyorum. Genel olarak komediyi küfürden kurtarabilsek ihya olacağız ama bakalım ne zaman. Selametle erenler ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Ali Baba ve 7 Cüceler" filmini bende beğenmemiştim. Lakin bu film daha samimi geldi. Yoğun reklamlar dışında...

      Komediyi küfürden kurtarma konusu biraz derin mevzu lakin yerinde ve dereceli bir küfür komedide her zaman güzel bir tat bırakmıştır. Aşırısına elbette karşıyım.

      Selametle Emine kardeşim

      Sil
  2. Çağlar Çorumlu'ya bayılıyorum izlemezsem olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :Dİzle izle güzel bir performans sergilemiş.

      Sil
  3. Çağlar Çorumlu ve Özkan Uğur filme ayrı bir tat katmışlar bence de :D

    YanıtlaSil
  4. Çağlar çorumlu yedi numara dizisinde yusuf güdük karakteriyle karşımıza çıktığından beri ona hayranım.

    YanıtlaSil
  5. Kitap biraz önce elime ulaştı, çok teşekkür ederim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz gecikmeli oldu ama affet artık

      Sil
    2. Rica ederim, geçerli bir sebebi vardır mutlaka... Önemli olan sonuç... Tekrar teşekkürler :D

      Sil
  6. Çağlar Çorumlu'nun peformansı gerçekten iyiydi. Ben filmde en çok hastane sahnesinde gülmüştüm. Yılmaz Erdoğan'ın geldiği sahnede :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÇAğlar Çorumlu son zamanlardaki favorim gerçekten

      Sil
  7. Ben de şans eseri denk gelip izlemiştim :) bence eğlenceli filmdi :) emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.