Criminal Minds Sezon 1 - Bölüm 1-2-3-4-5-6

Cahil Okur'dan herkes merhabalar...

Yeni bir bölümle karşınızdayım. Aslında uzun zamandır izlediğim dizileri yorumlama noktasında bir hayalim vardı ama nasip bugüneymiş diyelim. Blogumun bu bölümüne Criminal Minds ile başlamak istedim..

Criminal Minds uzun süredir takip ettiğim ancak bir türlü düzenli olarak izleyemediğim bir diziydi. 2016'ya girdiğimiz şu günlerde artık başlamanın vakti geldi diyerek diziye sıfırdan başlayarak izlemeye başladım. Kısaca diziden bahsedecek olursak şunları söyleyebiliriz.;

Criminal Minds, ilk yayınına 22 Eylül 2005 tarihinde başlayan ABD'nin CBS kanalında yayını süren polisiye dizisi. Seri, Quantico, Virginia merkezli bir FBI Davranış Analiz Birimi'ndeki (BAU) profilcileri ele alır. BAU Şiddet Suç Analizi, FBI Ulusal Merkezi'nin bir parçasıdır.

Ekip insan davranışları noktasında etkili bir bilgiye sahiptir. Peşinde oldukları katiller, tecavüzcüler, bombacılar vs tüm kötü adamların karakter analizlerini yaparak buna göre hareket ediyorlar. Bu da sizin insanların aslında ne kadar açık bir şekilde kendilerinin ne olduğu noktasında size bilgiler sunduğunu anlamanıza yardımcı oluyor.

Dizinin en çok sevdiğim kısmı ise kesinlikle kitaplardan yaptıkları alıntılar. Aklınıza hangi ünlü düşünür ya da yazar geliyor? Hepsini bu dizide bulabilirsiniz. 
Ekibe kısaca göz atacak olursak;

Ajan Jason Gideon (Mandy Patinkin) : Ekibin başı konumunda. Bizim arka sokaklardaki Rıza Baba misali. Nedense diziyi izlerken sima olarak da Rıza Baba ile Ajan Gideon’un birbirlerine oldukça fazla benzediklerini fark ettim. Ancak Ajan Gideon bilgileri ve sezgisiyle hareket ederken Rıza Baba biraz daha duygusal davranıyor. Ne de olsa o bizim Rıza Babamız J

Aaron Hotchner (Thomas Gibson): Ekibin ikinci adamı. Net kararlar verebilme ve soğuk bir görünüme sahip. Ancak bildiğim şudur, peşine düştükleri adamı yakalamadan rahat etmeyen bir adam. Peşinde oldukları adamlar gibi kendisinin de “biraz” sorunları olduğu kanısındayım.

Elle Greenaway (Lola Glaudini): Ekibin bir parçası olmaya çalışan genç bayan rolünde. Aslında stajyerlik gibi bir durumu var sanıyorum. Diğer üyelere nazaran daha pasif bir role sahip.

Derek Morgan (Shemar Moore): Bu adamın kadınlarla ilgili bildiği bir şey var ama ne? Dizideki kadınların hepsi kendisinden hoşlanıyor. Yakışıklı da bir arkadaş açıkçası. Dizide kötü adamların neler düşündüğünü anlamaya çalışan adam olarak tanımlayabilirim kendisini. Sürekli olarak olay mahallinde kötü adamlar gibi düşünmeye çalışırken kendisini görebilirsiniz.

Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler): İşte en beğendiğim adam bu… Dr. Reid dizinin dahi çocuğu konumunda. Gerçekten de oldukça zeki ve her konuda bilgisi olan bir adam. Ve acayip hızlı okuma yeteneğine sahip. Bu adamın yerinde olmayı istedim açıkçası…

Jennifer "JJ" Jareau (A.J. Cook): Biraz geri planda kalan bir isim… Daha çok profili çıkartılan suçlular hakkında açıklama yaparken ya da ekibe yeni bir iş getirirken kendisini görüyoruz. Perdenin arkasındaki patron gibi bir şey…


Penelope Garcia (Kirsten Vangsness): Dr Reid eğer dizinin zeki çocuğu ise Penelope ise kesinlikle Bilgisayar kadın olmalı… Bu kadının bilgisayar ile yapamayacağı şey yok sanırım. 

Gelelim ilk 6 bölümden aklımızda kalanlara.... 

  • Geride kalan bölümlerde beni en çok etkileyen kısım sanırım 4 bölümün sonunda (tam emin değilim) Ajan Gideon'un bombacı ile yaptığı pazarlık sahnesiydi. Gideon bombacıdan ve onun yüzünden ölüme gönderdiği ajanların ailelerinden özür diliyordu. bunun karşılığında ise bombacı taklitçinin bombasını imha etmelerine yardım ediyordu. Ancak bir sıkıntı mevcut; kırmızı tel mi mavi tel mi? Bombacı kırmızı dese de Gideon mavi teli kestiriyor. Sebebi mi? Bombacı ile yapılan ilk görüşmede bombacının söylediği bir cümle; "Buraya kapatılacağımı ve hayatımın yeniden mahvolacağını bilsem de o düğmeye yine basardım. O hazzı yaşamaktan vazgeçmezdim" Basit bir cümle ancak bir çok hayatı kurtarıyor. 
  • 6. Bölümün sonunda Aaron Hotchner ve Dr. Reid arasında yaşananlarda oldukça güzeldi. Beklediğiniz bir hamle olsa da suçluyla oynadıkları oyun oldukça zevk veriyor. Hotchner, Reid'e birçok defa yardım etse de silah konusunda bir ilerleme kaydetmediği için kızıyor. Zanlı gibi kendisininde mükemmel olduğunu ancak iş arkadaşlarının onu yavaşlattığından ve başarısızlığa sürüklediğinden bahsediyor. Reid'i tekmelemek için zanlıdan izin alıyor ve tekmelemeye başlıyor. Sonunda Reid, Hotchner'in ayak bileğindeki silah ile zanlıyı öldürüyor. Son sahnedeki konuşma ise mükemmel; - Güzel atıştı + Ayağına nişan almıştım (Zanlı alnından vurularak öldü... )

Biraz uzun bir yazı oldu ama diziyi de kısaca tanıtmış oldum. İlerleyen bölümlerde daha kısa ve spoiler olmadan yorumlamaya çalışacağım umarım beğenirsiniz. 


1 yorum:

  1. Bu diziyi hafta içi trt1 de izliyorum gerçekten çok güzel bir dizi ama ilk sezondan başlamak lazım izlemeye.Penelope Garciabenim favori karakterlerimden. Size iyi seyirler :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.