Criminal Minds Sezon 1 Bölüm 9

Criminal Minds, Criminal Minds  Sezon 1, Dizi Yorumları,
Cahil Okur’dan herkese merhabalar

Criminal Minds serisini izlemeye devam ediyorum. Her bölümde gerçekten ekibe hayran oluyorum. Aslında ekipten ziyade yaptıkları işlere ve gerçekten böyle çalışan polisler var mı diye düşünmeye zorluyorum kendimi…. Lafı fazla uzatmadan yoruma geçeyim…

Bölüm 9


Hemingway: “Bir insanın avlandığı gibi avlanan yoktur. Yeterince uzun avlanan ve bundan hoşlanan silahlı adamlar başka bir hiçbir şeyi gerçekten umursamaz…”

Criminal Minds’da 9. bölüm Hemingway’in bu sözü ile başlıyor. Olay yerinde 3 ceset vardır. Bunlardan ikisi beyaz erkek ve vahşice işkence edilerek öldürülmüştür. Biri ise bir beyaz kadındır ve hızlıca ölmesi sağlanmıştır.

Ekip olaya başta organize suç çetesi içi hesaplaşma olarak bakar ancak yapılan incelemeler sonrasında cinayetlerin tam olarak BAU’nun alanına girdiğini tespit ederler. Yukarda kullanmış olduğum fotoğrafta da göreceğiniz gibi cinayet yeri gerçekten ekibin bu işle ilgilenmesi gerektiğini gösterir.  

Yapılan ilk araştırmalar sonrasında Organize Suçlar davayı BAU’dan almak ister ancak Gideon ekibin çalışmasına devam etmesi kararı alır. Olay yerinden çıktığı görülen Jimmy üzerine çalışmaya başlarlar. Ancak Organize Suçlar Bürosu, BAU’nun araştırmalarından haberdar olması ardından merkeze gelerek Hotchner ve Gideon ile tartışmaya başlarlar. Jimmy’nin bir ajan olduğu ve gizli görevde olduğu burada anlaşılır. Ancak Jimmy artık kayıptır ve zanlı hala serbest… Jimmy’nin peşinde olduğu adam ise Çete Lideri Russo’dur.

Durum çıkmasa girmesi ardından Çete Lideri Russo takibi alınır. Russo’nun telefonda Vincent adında birisiyle konuşması dikkat çeker ve şüpheli tespit edilir. Russo’nun yerlerine yapılan bir baskında Vincent, ajan Hutchner’ı yakalar ve boğmaya çalışır. Ancak Gideon onu elektrik tabancası ile etkisiz hale getirir. Bunun sebebi Jimmy’nin yerini söyleyebilecek tek kişinin Vincent olmasıdır.

Vincent sorgulanmaya başlar ancak bir yandan da araştırmalar devam eder. Vincent’in üzerine hiçbir kayıt yoktur. Bu Jimmy’i bulmayı zorlaştırır. Vincent’in kamyonunda bulunan kasetleri inceleyen Garcia ve Dr. Reid bir ses fark eder. İşkence kasetlerinin gerisindeki seste uçak kalkış ve iniş sesleri vardır. Ekip bir ipucu yakalamıştır.

Ajan Elle ve Morgan ise Vincent’in kamyonundan çıkan delilleri inceler. Elle bir pizza kutusunu eline alır ve Morgan’a şunu söyler;

-         Pizzanı nerden söylersin?
-         Mahallemdeki pizzacıdan…

Ve ikinci ipucu da eldedir. Yapılan araştırmalar neticesinde Vincent’in babası olan Frank’a ait ev bulunur ve Jimmy kurtarılır. Vincent tutuklanarak cezaevine gönderilir….

DÜŞÜNDÜREN SAHNE


Hotchner: Öyle bir çevrede aşırı taciz altında şiddet dolu bir evde büyüyen bazı insanların katil olarak yetişmesi sürpriz değildir.
Vincent: “Bazı insanlar mı?”
H: Ne oldu?
V: “Bazı insanlar katil olarak yetişir” dedin.
H: Bazıları da onları yakalamak için yetişir.

GÜLDÜREN SAHNE


Penelope Garcia: Boynuma üflüyorsun

Dr. Spencer Reid: Afedersin, afedersin..

Criminal Minds, Criminal Minds  Sezon 1, Dizi Yorumları,

Criminal Minds, Criminal Minds  Sezon 1, Dizi Yorumları,

4 yorum:

  1. ben de dün criminal minds'a mı başlasam diye düşünmüştüm tevafuk oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ekibe hayranım bu nedene de baştan izleme kararı aldım :D

      Sil
  2. Diziler... Kitaplar... Oh oh, kitabı, okumayı seven güzel bir blog daha... :) :) Ben de mutlaka beklerim sizi! Kitap okumayı seviyorsanız blogda size bir sürpriz var... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürprizin ne oldugunu çözemesemde her zaman bekleriz...

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.