Criminal Minds Sezon 1 Bölüm 8

Cahil Okur'dan merhabalar...

BÖLÜM 8


Robert Oxton Bolton “İnanç yalnız aklın egemen olduğu bir fikir değil, akla egemen olan bir fikirdir”

BAU ekibimizi yine yoğun bir gün beklemekte. Texas’a doğru giden trendeki yolcular bir akıl hastası tarafından kaçırılır. Ve trende ekibin en yeni üyesi olan Elle’de vardır.

Olay yerine giden ekip çalışmalarına ofisten çıkmadan hemen önce başlar.Bu adam ne istemektedir? Hedefi nedir? Yerel FBI ofisi ile yapılan görüşmede en yetkili kişi ile görüşmek istediğini belirtir. En yetkili kişi kimdir peki?

Gideon en yetkili kişi olmasalar da bunun zanlının bilmediğini ve onu kandırmanın bir yolunu bulur. Olay yerine gidildiğinde hemen araçtan inilmeyecek ve de inildiğinde asla trene bakılmayacaktır. Sirenler açılarak olay yerine gelinir ve 2 dakika sonra araçtan inilir. (Burada kafa takılan tek soru şu oldu;  “En yetkili kişi”nin aracından 5 kişinin inmesi… Beklide Türk olmamızdan kaynaklıdır bu sorunun oluşması bizim makam araçlarından bu kadar kalabalık bir ekip asla inmez.)



Yapılan görüşmeler sonrasında zanlı Dr Bryar “O’nun çıkartılmasını” ister. “O” nedir peki? Görüntüleri inceleyen BAU ekibi Dr. Bryar’ın kolundaki kesikleri görünce istediğinin kolundaki çipin çıkartılmasını anlar. Ancak gerçekte çip yoktur! Buna inanan bir adamı (akıl hastası) çipin olmadığına inandırmak is kesinlikle imkansızdır. Dr. Reid çipi çıkarma operasyonuna talip olur ve üniversiteden kalma bir el çabukluğu ile bu işi çözeceğini söyler. Reid içeri girer…

Çipin sahte çıkarılma operasyonu başarılı gider ancak Reid içeri girmeden önce alınan bir an önce dışarı çıkma kararı maalesef uygulanamaz ve Reid’de Elle ile birlikte rehin alınan ikinci FBI ajanı olur.

Dr. Bryar (zanlı) Reid’e ikinci bir çip olup olmadığını sorar, cevap elbette ki hayırdır. Ancak kendisini buna inandırmak için Dr. Bryar’ın hayali dostu Leo’dan yardım alan Reid sonunda zanlının üstüne gider. Onu zorlar… İyice yaklaşması ardından Reid’in Bryar’ın üzerine atlaması anında SWAT ekibi operasyona başlar ve bir silah sesi duyulur. Görüntüdeki yolculardan biri elindeki silahla şunu söyler; “Yapmak zorundaydım, bizi öldürecekti.” Dr. Bryar yaralı olarak ele geçirilir, ekip zayiat vermeden kurtulur.



GÜLÜMSETEN SAHNE


Elle: Reid muhtemel orada hayatımı kurtardın
Reid: Muhtemelen mi? Kesinlikle hayatını kurtardım. Ve bunun kaydedildiğinden kesinlikle eminim.

DÜŞÜNDÜREN SAHNE


Gideon: İyi misin?
Elle: Evet, iyiyim babacığım
G: Elle
E: Evet

G: Bana bir daha asla baba deme



Hiç yorum yok

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.