Criminal Minds Sezon 1 Bölüm 7

Cahil Okur'dan merhabalar.... 

Criminal Minds izlemeye devam ediyorum. Bu diziye kesinlikle hayranım :) Lafı uzatmadan değerlendirmeye geçeyim. 


BÖLÜM 7 / Tilki

“Tilkilere karşı tilki olmak gerekir…”

Yeni bir olay ve yeni bir macera... 

Bir zanlı düşünün; tatile çıkmaya çalışan ailelerin evine giriyor ve ailenin her ferdini öldürüyor. Sanırım hayal etmesi bile oldukça kötü ve dehşet verici bir durum.  Peki ekibimiz bu konuda neler yapıyor?

Yakalanan ilk zanlı öldürülen ailelerden birinin eski bir üyesi yani kadının eski kocası... Üzerinde maddi deliller var ancak konuşmaktan uzak duruyor. Dr. Reid'i zanlı ile konuşması için odaya sokuyorlar ve pısırık zeki oğlanımız kendisinden korka korka içeri giriyor. Adam bir hayli heybetli, gerçekten korkulacak kadar var. Ancak Reid'in bu davranışın oyun olduğunu adamı konuşturmaya başladığında öğreniyoruz. 
Ajan Jason Gideon ve Derek Morgan son katledilen ailenin evine gidiyorlar. Morgan her zamanki kendisini zanlının yerine koyuyor ancak içinden çıkamadıkları bazı durumlar var. Gideon üst kata çıktıklarında “Help me!” diye bağrıyor ve tüm mahalleyi ayağa kaldırıyor. Sonrasındaki soru ise şu “Neden kimse onları duymadı?”
Araştırmalar neticesinde son katledilen iki ailenin de aile terapistlerine gittikleri anlaşılıyor. Ancak şöyle bir sıkıntı var; profile göre zanlının beyaz erkek olması lazım. Ancak terapist bir kadın. Yapılan araştırmalar sonrasında bayan terapistin 1iş yoğunluğu nedeniyle bazı dosyaları yarı zamanlı çalışan bir meslektaşına aktardığı öğreniliyor ve zanlının peşine düşüyorlar.
Zanlı eşiyle ayrılmış ve iki çocuk babası. Ancak belirlenen adreslerde yok. Sonrasında dosyalar araştırılmaya başlanıyor ve aile bulunuyor ve operasyon ile zanlı ele geçiriliyor. Ancak bir sıkıntı var; elde maddi delil yok. Hem de hiç.
JJ ve Gideon sorgu odasına girerken şu konuşmayı yapıyor;

JJ: İtiraf etmediği sürece onu içeri atamayız.
G: İçerisini istediğim hale getirdiniz mi?
JJ: Evet
G: O zaman bir şansımız var.

Sorgu başlıyor ve her şey zanlının lehine. Ancak onu rahatsız eden bir şey var. Arkasında olaylarla ilgili olarak asılı olan resimlerin yerleri farklı. Olması gereken yerde değiller. Sonunda adam duramıyor ve bunu dile getiriyor. Gideon elbette can alıcı soruyu soruyor;

- Sen bunu nasıl bilebilirsin ki?

Ve olay çözüme kavuşur, zanlı itirafta bulunur. Gerçekten senaristlerin aklına hayran kalmış durumdayım. Bu diziyi bu kadar uzun zamandır neden izlemedim bilmiyorum. Başından kalkamıyorum.

GÜLÜMSETEN SAHNE


Dr. Reid ve Penelope maktullerin sağlık kayıtlarını inceliyorlar.

DR. Reid: - Sağlık bakanlığının veri tabanına mı girdin? Bu yasadışı değil mi?
Penelope: Evet küçük pislik. İkimizi de içeri atacaklar ve sen birinin or…pusu oalcaksın.

DÜŞÜNDÜREN SAHNE



Olay çözülür ve ekip masadadır. Aaron Hotchner’ın bulduğu maddi kanıtlar masadadır. Gideon masadaki kutulardan birinin içindekileri boşaltır ve masaya 8 adet alyans dökülür…

Hiç yorum yok

Yorumlarınız Bizim İçin Önemlidir

Blogger tarafından desteklenmektedir.